نوشته شده توسط : سامان

مینی چیلرمینی چیلر ها بر اساس عملکردی که دارند در دو گروه مینی چیلر های آپارتمانی، مسکونی و مینی چیلر های صنعتی دسته بندی می شوند. مینی چیلرهایی که از آن ها در آپارتمان ‌ها، املاک شخصی و ویلا ها استفاده می شود، در دسته بندی مینی چیلرهای خانگی یا مینی چیلرهای آپارتمانی جا می گیرند. کاربران از انواع مینی چیلر خانگی برای راحتی و آسایش خود در مناطق مسکونی استفاده می کنند.


عملکرد مینی چیلر

طرز کار دستگاه مینی چیلر

مینی چیلر ها مانند تمامی چیلرهای تراکمی بر اساس سیکل تبرید تراکمی بخار یا کارنو کار می کنند. نحوه عملکرد مینی چیلر ها به این صورت است که بخار مبرد توسط کمپرسور متراکم می شود و دچار افزایش فشار و دما می گردد. گرمای مبرد به وسیله کندانسور وارد هوای محیط شده و مبرد در فاز مایع قرار می گیرد. مایع مبرد خروجی از کندانسور پس از عبور از شیر انبساط دچار افت فشار زیادی می شود و اگر بخشی از مایع مبرد تبخیر شود باعث افت دمای بیشتر مبرد می گردد. در انتها نیز مبرد سرد به اواپراتور وارد شده و به وسیله جریان آب عبوری گرم می گردد و مبرد پس از تبخیر مجدداً به کمپرسور برای تکرار سیکل باز می گردد.

اجزای دستگاه مینی چیلر

کمپرسور


در مینی چیلرهای تراکمی از کمپرسورهای اسکرال استفاده می شود. در مناطق با آب و هوای گرم و مرطوب از کمپرسور پیستونی استفاده می کنند.
مزیت کمپرسور اسکرال، استهلاک کم و افزایش طول عمر سیستم است.
کندانسور

کندانسور
به دلیل آنکه بالاترین مصرف مینی چیلر ها در ساختمان های مسکونی است، استفاده و بهره برداری آسان از مینی چیلر اهمیت ویژه‌ای دارد. به دلیل سادگی فرایند نگهداری و سرویس مینی چیلر های هوا خنک کندانسور مورد استفاده در مینی چیلر ها از نوع کندانسور هوایی یا هوا خنک می باشد. کندانسور هواخنک شامل کویل هوا خنک و فن می باشد که گرمای بخار داغ خروجی از کمپرسور را به محیط بیرون منتقل می نماید بنابراین مینی چیلر باید در فضای بیرون ساختمان قرار گیرد. در ساختار کندانسور های هوایی موجود در مینی چیلر ها از دو نوع کویل هوا خنک استفاده می شود که در ادامه به معرفی آنها پرداخته شده است.

اواپراتور

اواپراتور
اواپراتور مینی چیلر معمولا از دو نوع پوسته لوله یا صفحه ای بوده و وظیفه آن کاهش دمای آب به میزان مورد نظر است. در نوع صفحه ای، به وسیله تعداد زیادی صفحات فلزی نازک موجب انتقال حرارت بین سیال سرد و گرم می شوند. یعنی آب و ماده مبرد یکی در میان بین صفحات فلزی جریان یافته و انتقال گرما می کنند.

اواپراتور پوسته لوله ای دارای لوله های ورود و خروج آب و سیال مبرد به صورت جداگانه و یک پوسته فلزی است. با عبور مایع مبرد از لوله های داخل اواپراتور و دریافت گرمای لازم برای تبخیر، آب خنک می شود و در سیستم استفاده می گردد. سطح خارجی اواپراتور را عایق کاری می کنند تا از اتلاف انرژی و همچنین تقطیر بخار آب موجود در هوا بر سطخ آن جلوگیری شود.

شیر انبساط


از شیر انبساط برای کنترل دما و میزان جریان مبرد ورودی به اواپراتور استفاده می شود. در واقع شیر انبساط نقشی اساسی در تعیین دمای آب خروجی از اواپراتور ایفا می نماید علاوه بر آن شیر انبساط میزان بخار مافوق گرم ایجاد شده در خروجی اواپراتور را تنظیم نموده تا از ورود مایع به کمپرسور جلوگیری گردد. شیر انبساط در دو نوع وجود دارد که شامل شیر انبساط مکانیکی و شیر انبساط الکترونیکی می باشد.

مبرد
انواع ماده مبرد شامل: R134a,R22,R407 و غیره که در انواع مینی چیلر استفاده می شوند.

 

انواع مینی چیلر 

انواع مینی چیلر

مینی چیلر ها بر اساس نوع کاربری آنها به دو دسته مینی چیلر های آپارتمانی، مسکونی و مینی چیلر های صنعتی تقسیم می شوند. مینی چیلر هایی که در واحدهای مسکونی مانند آپارتمان‌ها، املاک شخصی و ویلاها استفاده شوند در دستگاه چیلر مینی چیلر های خانگی یا مینی چیلر آپارتمانی قرار می گیرند. این نوع سیستم برودتی در ظرفیت کم برای تولید سرمایش در مصارف خانگی و حتی تجاری و اداری استفاده می‌شود. فرایند تولید مینی چیلر به کاربری دستگاه بستگی دارد.

یکی دیگر از انواع مینی چیلر، مینی چیلر های صنعتی می باشند. مینی چیلر های صنعتی زمانی که خط تولید نیاز به برودت محدودی داشته باشد مورد استفاده قرار می گیرد. مینی چیلر هایی که در صنعت استفاده می شود، مینی چیلر صنعتی نامیده می شوند. در حالت کلی تفاوت چندانی میان چیلرهای آپارتمانی و صنعتی وجود ندارد فقط برای پروژه‌های صنعتی نیاز است که کارفرما اطلاعات مشخص و دقیقی از پروژه در اختیار تولیدکننده دستگاه قرار دهد تا تطبیق شرایط کاری مینی چیلر با پروژه رعایت گردد.


انواع مینی چیلر خانگی


از جمله انواع مینی چیلر آپارتمانی که بسیار پر کاربرد هستند، عبارتند از:

  • مینی چیلر هوا خنک
  • مینی چیلر آب خنک
  • انواع مینی چیلر صنعتی

دو نوع عمده از مینی چیلر های صنعتی که کاربرد زیادی دارند، عبارتند از:

  • مینی چیلر های هوا خنک
  • مینی چیلر های آب خنک

 



:: بازدید از این مطلب : 124
|
امتیاز مطلب : 9
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : شنبه 4 شهريور 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سامان

ترانس چیست؟

ترانس‌ها که از آن‌ها تحت عنوان مبدل ( فروش تجهیزات اتوماسیون صنعتی ) نیز یاد می‌شود، به دستگاه‌هایی گفته می‌شود که دارای قابلیت تبدیل یک مقدار به مقدار دیگری هستند. منظور از مقادیر توضیح داده شده این است که مبدل‌ها می‌توانند جریان انرژی کم و ولتاژ بالا را به ولتاژ کم و جریان انرژی بالا تبدیل کنند.

ترانس انواع مختلفی دارد که ساده‌ترین نوع آن ترانس تک فاز است. به جهت آشنایی بیشتر با ترانس بهتر است با ترانس تک فاز بیشتر آشنا شوید. در خصوص این دسته از ترانس‌ها بهتر است بدانید که رایج‌ترین ترانس‌هایی که استفاده می‌شوند، ترانس‌های تک فاز هستند.

به طور کلی می‌توان گفت بیشتر وسایل برقی موجود در خانه‌ها که به پریز برق وصل می‌شوند، دارای ترانس تک فاز هستند. در ادامه قصد داریم تا به توضیح بیشتر در مورد پاسخ این سؤال که ترانس چیست؟ بپردازیم.

ترانس چیست؟

به دستگاهی که توانایی تبدیل یک مقدار را به مقدار دیگر داشته باشد، ترانس می گویند. در واقع ترانس می تواند جریان با انرژی کم و ولتاژ بالا را به جریانی با انرژی بالا و ولتاژ کم تبدیل کند و این یعنی از ورودی کم بیشترین بازدهی را دریافت کند.
تعریف بالا تعریفی ساده از ترانسفورماتور بود در حالی که این وسیله از سیم‌پیچ‌های متعددی تشکیل شده که خودشان دارای دو دسته‌بندی سیم‌پیچ‌های اصلی و فرعی هستند. وقتی این سیم‌پیچ‌ها در کنار هم قرار می‌گیرند و مقدار جریان ثابت یا متغیری از آنها عبور کند، امکان القا جریان به سیم‌پیچ‌های کناری وجود دارد. برای اینکه مبدل‌ها به‌درستی عمل کنند بین سیم‌پیچ‌ها نباید هیچ ارتباط الکتریکی باشد؛ چراکه میدان مغناطیسی به وجود آمده جریان الکتریکی را به طور کامل در سیم‌پیچ‌ها منتقل می‌کند.

اجزای ترانس

بخش‌های مختلف ترانس یا ترانسفورماتور به شکل زیر است:

ترانس چیست؟

  • درب، سینی و شاسی که بدنه ترانسفورماتور را تشکیل می‌دهد.
  • سیم‌پیچ‌های اولیه و ثانویه
  • هسته ترانسفورماتور
  • پلیت یا صفحه پلیت
  • پلاک راهنما یا اتیکت مشخصات
  • چراغ سینال
  • فیوز فشارضعیف
  • سیم لاکی
  • مقاومت‌ها
  • دیود، خازن، ترانزیستور، آی سی
  • رله
  • کیت الکترونیکی فشارقوی
  • پتانسیومتر
  • روغن
  • سیستم تهویه هوای داخل
  • برق‌گیر


کاربرد ترانس

مهم ترین کاربردی که این قطعات دارند مدیریت جریان یا ولتاژ (کاهش – افزایش) می‌باشد. نام دیگر کاربرد ترانس ها انتقال توان می‌باشد. بیاید این موضوع را با ذکر یک مثال بررسی کنیم، اگر شما یک سیم پیچ معادل با 150 وات داشته باشید به دلیل وجود ترانس در سیم پیچ دوم هم 150 وات توان خواهید داشت.

دقت داشته باشید که در بعضی اوقات ممکن است ترانس شما در حین کار گرم شود و اصطلاحا داغ کنَد، این موضوع به این معنی است که مبدل شما دارای تلفات انرژی می‌باشد، یعنی میزان انرژی که دریافت می‌کند را به درستی و به صورت کامل نمی‌تواند انتقال دهد و در حین انجام این انرژی تلف می‌شود.

 

کار ترانس چیست؟

ترانس چیست؟

ممکن است برای شما هم این سوال پیش بیاید که کار اصلی ترانس برق چیست؟ نحوه کار این تجهیزات قدرتمند بر اصولی از جمله جریان متناوب برق و میدان مغناطیسی متناوب در یک سیم بنا شده است و وظیفه ترانس برق به طور کلی القای جریان از یک سیم پیچ به یک سیم پیچ دیگر با استفاده از میدان مغناطیسی است.


کاربرد ترانس یا ترانسفورماتور در برق قدرت

ترانسفورماتورها کاربرد زیادی در زمینه صنایع برقی دارند. اهمیت استفاده از این قطعه در کاهش ولتاژ برق در مصرف‌کننده و افزایش ولتاژ سمت تولیدکننده است. استفاده از ترانسفورماتور جایی بیشترین اهمیت را دارد که با کاهش و افزایش ولتاژ در شبکه اتلاف انرژی را به حداقل می‌رساند. کاربرد ترانس نمی‌شود فقط به شبکه برق قدرت محدود کرد. در ادامه با سایر زمینه‌ها آشنا می‌شوید.

کاربرد ترانسفورماتور در صنعت

یکی دیگر از پاسخ‌هایی که می‌توان به سؤال کار ترانس چیست، داد کاربرد آن در صنعت است. انرژی الکتریکی تولید شده در نیروگاه پس از انتقال به مصرف کننده به اشکال مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرد. دستگاه‌هایی که مصرف کننده انرژی الکتریکی تولید شده هستند، به نحوی طراحی شده‌اند که برق تولیدی نیروگاه را به همان شکل و سطح ولتاژی که هست و هنگام دریافت داشته، آن را مصرف کنند. اما در برخی موارد و بعضی از کاربردها لازم است تا برای مصرف سطح ولتاژ تغییر پیدا کند.

برای این منظور می‌توان ترانسفورماتور معمولی جوشکاری را مثال زد که به منظور ایجاد جریان بالا در خروجی، باید سطح ولتاژ را کاهش دهد. لازم به ذکر است که در برخی موارد هدف از استفاده فقط جنبه ایزولاسیون الکتریکی به منظور حفاظت را دارد که در این موارد از ترانسفورماتور یک به یک استفاده می‌شود.

کاربرد ترانسفورماتور در الکترونیک قدرت

دو ترانسفورماتور بالا برای فرکانس برق شهری مناسب هستند. لازم است بدانید اگر با الکترونیک قدرت سروکار دارید، ترانس مورد نیاز شما ترانسفورماتوری با فرکانس بالا هستند. در مبدل‌هایی که قدرت ولتاژ خروجی آنها ایزوله شده از ترانسفورماتور استفاده کرده‌اند. این مدل‌ها اول برق AC شهر را به DC تبدیل و بعد در فرکانس بالا با سوئیچینگ برق AC فرکانس بالایی را تولید می‌کنند. در مرحله بعد به‌منظور کنترل میزان ولتاژ و ایزولاسیون از ترانسفورماتوری با فرکانس بالا استفاده می‌شود. این ترانسفورماتور نسبت به مبدل مشابه شهری دارای ابعادی کوچک‌تر و هسته‌ای از جنس فریت است.

منظور از سه فاز بودن ترانس چیست؟


ترانسفورماتور سه فاز به دو نوع تقسیم می شوند:

  • سه پارچه: این نوع ترانسفورماتور از سه ترانسفورماتور تک فاز تشکیل می شود.
  • سه فاز سه پارچه: این ترانسفورماتور از یک هسته مشترک تشکیل شده است.


علت صدای ترانس سوئیچینگ

پس از آشنایی با ترانس جریان نوبت با آن می‌رسد تا با علت برخی از عملکرد‌های آن نظیر علت صدای ترانس نیز بیشتر آشنا شوید. علت اصلی که سبب بروز صدای ترانس می‌شود هسته آن است. جنس، نوع و مدل چینش هسته در تولید صدا توسط ترانس نقش دارد. به طور کلی هنگامی که ولتاژ سینوسی به ترانس وارد می‌شود، از آن صدا به گوش می‌رسد.

 



:: بازدید از این مطلب : 109
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : شنبه 4 شهريور 1402 | نظرات ()