نوشته شده توسط : سامان

آلارم یو پی اس

معنا و مفهوم آلارم ها در یو پی اس

سیستم های یو پی اس زمانی که بخشی از آن عملکرد درستی نداشته باشد بلافاصله می توانند سیگنال های هشدار را به صدا در بیاورند . برای چشم و گوشی که نسبت به این صدا و سیگنل های هشدار نا آشنا هستند ، این صدا ها و نورهایی که مشاهده می شوند مانند نور فلش مزاحم و آلودگی صوتی به نظر می آیند .

در این مقاله به شما کمک می شود که با آلارم های سیستم یو پی اس تان آشنا شوید و راه حل هایی ارایه می شود که در صورت بروز مشکل به آن ها مراجعه کنید وقتی که یو پی اس های مختلف ساخته میشوند و مواردی که وجود دارند ، تقریبا همگی آ نها با یک سیستم هشدار دهنده مجهز شده اند .

این سیستم های هشدار متشکل از سه چراغ رنگی و یک سیستم تولید صدا هستند . در زیر به نکات اولیه ای که در این سیستم های هشدار دهنده لازم است بدانید اشاره شده است .

روشی معمول برای خاموش کردن صدای زنگ ups

یکی از ساده ترین و معمولی ترین کارهایی که شما عزیزان می توانید برای خاموش کردن صدای هشدار یو پی اس خود انجام دهید نگه داشتن دکمه Muteدستگاه برای مدت زمان حداقل 30 ثانیه می باشد.

آلارم های مربوط به هشدار یو پی اس

آلارم یو پی اس

تا به اینجای کار متوجه شدیم که صدای زنگ یو پی اس ها نشانه چیست؟ و برای خاموش کردن صدای هشدار یو پی اس چه کارهایی را باید انجام دهید.

در این بخش می خواهیم به این مسئله اشاره کنیم که این آلارم ها به چه صورت می باشند و چرا رخ می دهند.

  • اتصالات ups به درستی و به خوبی به هم متصل نشده اند
  • اتصالات را چک کنید تا بتوانید صدای آلارم را خاموش کنید
  • از دیگر دلایل صدای زنگ یو پی اس به خاطر بار اضافی دستگاه می باشد
  • با کاهش بار و جدا کردن دستگاه های غیر ضروری می توانید بار یو پی اس را کاهش داده و صدای آلارم را خاموش کنید
  • ولتاژ خیلی پایین نیز میتواند دلیل صدای هشدار یو پی اس باشد.
  • ولتاژ را می توانید باکمک یک لامپ چک کنید. اگر نور خیلی کم بود به معنای پایین بودن ولتاژUPS می باشد.
  • UPS خراب یا باتری خراب از دیگر دلایل صدای الارم و صدای هشدار یو پی اس است.
  • با تعمیر UPS یا تعویض باتری یو پی اس صدای هشدار یو پی اس قطع خواهد شد.

 

کدام چراغ یو پی اس روشن است و این رنگ به چه معناست ؟

تقریبا تمام سیستم های یو پی اس از یک سیستم هشدار دارای ال ای دی با سه رنگ مختلف استفاده میکنند تا به این وسیله شما را از وضعیت سلامت دستگاه آگاه سازند . این سه رنگ قرمز زرد و سبز هستند . ممکن است این چراغی که رنگ آن تغییر می کند متفاوت باشد اما همیشه یکی از این چراغ ها حتما روشن خواهد بود . همانطور که بعدا به آن اشاره خواهد شد اگر هیچ یک از این چراغ ها روشن نباشند به این معنا ست که شما با یک مشکل خیلی بزرگ رو به رو هستید .

چراغ سبز : من سالم هستم
اگر چراغی که در سیستم تان روشن است ، چراغ سبز رنگ است این یک نشانه ی خوب است . هرچیزی فعال است به درستی عمل می کند و و تمامی اجزا به خوبی محافظت می شوند .
برای این که این حالت تداوم داشته باشد باید به خوبی از سیستم یو پی اس تان و همچنین از باتری هایتان به خوبی مراقبت کنید .

 

چراغ زرد : چیزی در حال اتفاق افتادن است مراقب باشید
زمانی که چراغ زرد در سیستم روشن است این موضوع می تواند نشان دهنده ی این باشد که سیستم از باتری ها تغذیه می کند و یا اینکه سیستم در حالت بای پس قرار گرفته است و یا اینکه یک قسمت دیگر از مدار در حال انجام عمکرد است . این نور همچنین به این معناست که سیستم تان یا دچار مشکل شده است و یا اینکه یک مشکل در سیستم در حال بروز است . مثالی که برای این حالت می توان بیان کرد این است که برای مثال فن دچار مشکل شده است و یا اینکه یک وضعیت غیر عادی دیگری در حال وقوع است .
شاید شما بخواهید بدون توجه به این موضوع از کنار آن رد شوید اما قبل از این که این کار را انجام دهید لازم است به شما بگوییم که یک مشکل کوچک که در سیستم تان ایجاد شود ممکن است منجر به بروز مشکلات بسیار بزرگی گردد . در این صورت بهترین کار این است که با خدمات پس از فروش سیستم یو پی ای تان تماس بگیرید و آن ها را از وضعیت ایجاد شده مطلع سازید . آن ها با توجه به آن چه که بیان میدارید به شما خواهند گفت که این مشکل ایجاد شده تا چه حد جدی است و چه کاری باید انجام دهید .

 

قرمز : همین الان یک نفر را خبر کنید :
در صورتی که چراغ قرمز در صفحه ی ال ای دی سیستم تان روشن است فورا با تعمیرکار تان تماس بگیرید به این علت که سیستم های یو پی اس تان با یک مشکل بزرگ مواجه شده است و در صورتی که فورا به آن رسیدگی نشود ممکن است سیستم به طور کلی از کار بیوفتد . همچنین لازم است سریعا به مشکل ایجاد شده رسیدگی شود تا تجهیزاتی که توسط سیستم یو پی اس محافظت می شوند دچار اختلال نگردند .
بیشتر این سیستم ها همچنین یک پانل نمایشگر در قسمت جلوی خود قرار دارند که با این چراغ های ال ای دی در ارتباط هستند . در صورتی که هرگونه مشکلی ایجاد شود با مراجعه به این صفحه ی نمایشگر به طور تخصصی تر می توانید از مشکل ایجاد شده اطلاع حاصل نمایید .

7 علت خرابی یو پی اس


بهترین راه برای پیشگیری از خراب شدن UPS این است که دو بار در سال پروسه نگهداری از آن را انجام دهید. توجه کنید که تشخیص و رفع مشکلات بالقوه یو پی اس قبل از وقوع خرابی بسیار کم هزینه تر و بهتر خواهد بود. در ادامه 7 دلیل رایج در خرابی یو پی اس را که می‌تواند به عنوان چک لیست نگهداری UPS در نظر گرفته شود

1. باتری UPS

2. خازن UPS

3. فن UPS

4. فیلتر UPS

5. اتصالات UPS

6. پاور و منبع تغذیه UPS

7. Contactors یا کلید خودکار قطع و وصل

 

شنیدن صدای بلند یا بیب در UPS

آلارم یو پی اس

UPS ها علاوه بر داشتن چراغ‌ها دارای آلارم صوتی هم هستند که به شما امکان تشخیص علت خرابی یو پی اس بدون نگاه کردن به UPS می‌دهد. مزیت سیستم صوتی هشدار UPS این است که با شنیدن صدا، یو پی اس را بررسی می‌کنید.

صداهای هشدار یو پی اس چه موقع شنیده می‌شود؟

  • برق شهری قطع شود و باتری UPS فعال شود.
  • وقتی برق شهر وصل شود.
  • خطا در UPS رخ دهد.
  • بارهای اتصال به UPS افزایش یابد.
  • شارژ باتری تمام شود.

 



:: بازدید از این مطلب : 119
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : یک شنبه 22 مرداد 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سامان

قبل از هر بحثی لازم است اظهار نماییم که محافظ و استابلایزر هر دو سیستم هایی می باشند که سعی بر این دارند، به درگاه ورودی لوازم الکتریکی یک جریان برق مناسب را برسانند. ممکن است این سؤال در ذهن بیشتر مصرف کنندگان باشد که تفاوت استابلایزر با محافظ برق در چیست؟ درست است که استابلایزر و محافظ هر دو یک هدف را دنبال می کنند، اما در نحوه عملکرد و کارایی آنان یکسری تفاوت های فاحشی وجود دارد که ما امروز قصد داریم به بیان آن ها بپردازیم.

تفاوت استابلایزر با محافظ

تفاوت استابلایزر و محافظ برق

به احتمال زیاد با عملکرد محافظ برق آشنایی کافی دارید. برق مصرفی همواره دارای نوسان ولتاژ است به ویژه در ساعات اوج مصرف یا در فصل تابستان که مصرف به میزان قابل توجهی افزایش می یابد.همچنین ممکن است به دلیل مشکلات فنی که در نیروگاه ها رخ می دهد حتی در ساعات دیگر نیز برق دارای نوسان ولتاژ باشد. رعد و برق های ناگهانی ، مکرر و شدید نیز می توانند به تجهیزات شما آسیب برسانند.لوازم خانگی و تجهیزات برقی به نحوی ساخته می شوند که قادر باشند تا 8 درصد افزایش ولتاژ و تا 10 درصد کاهش ولتاژ را تحمل نمایند، اما اگر تغییرات ولتاژ خارج از این محدوده باشد چه؟ متاسفانه در تغییرات شدید ناگهانی دستگاه شما می سوزد.

به دلیل ریسک بالای وقوع این اتفاق و آسیب های جدی که به دستگاه ها در این شرایط رخ می دهد، بسیاری از تولید کنندگان در خدمات گارانتی، سوختن و آسیب دیدن به دلیل نوسانات برق را پوشش نمی دهند. چاره چیست؟در واقع یکی از در دسترس ترین و ارزان ترین راهکار، استفاده از محافظ برق است. محافظ در صورت تغییرات شدید ولتاژ، جریان را قطع نموده و با تاخیر مختصری پس از پایداری ولتاژ دوباره آن را وصل می کند. اما استابلایزر چیست؟ استابلایزر مشکل شما را بدون قطعی برق رفع می کند. این دستگاه تغییرات ولتاژ را برای شما جبران می کند و ولتاژ پایدار و ثابتی را وارد دستگاه می نماید. در واقع همانگونه که از اسمش پیداست، استابلایزر تثبیت کننده ولتاژ است.

محافظ برق بهتر است یا استابلایزر

 

همانگونه که اشاره شد، با توجه به نیاز روز، اهمیت ایمنی و تکنولوژی روز محصولاتی نظیر محافظ برق و استابلایزر به تولید می رسند. هر دو این تجهیزات دارای قابلیت بسیار زیادی هستند. و در صنعت برق نقش مهمی را ایفا می کنند. اما برای اکثر کاربران جای سوال باقیست که محافظ برق بهتر است یا استابلایزر؟ با وجود اینکه نقش بسیاری از تجهیزات الکتریکی یا چگونگی عملکردشان شبیه به هم است، مردم آن ها را یکی می دانند. اما تفاوت هایی برای این دو وجود دارد که عبارتند از:

محافظ برق یکی از تجهیزات بسیار کاربردی است که وظیفه محافظت از دستگاه های الکتریکی نظیر یخچال را دارد. این وسیله زمانی که اختلال و نوسان برق رخ دهی با قطع جریان برق مانع از صدمه دیدن تجهیزات الکتریکی می شود. البته مدتی پس از قطع کردن جریان مجددا پس از مدت زمان کوتاهی مدار را وصل می کند. اما استابلایزر ها نیز به عنوان یکی از تجهیزات الکتریکی کا در محافظت دستگاه های الکتریکی نقش دارد، بدون اینکه جریان برق قطع شود ایرادات را برطرف خواهد کرد.
اگر می خواهید بدانید محافظ برق بهتر است یا استابلایزر باید با مزیت ها، تفاوت و کاربرد هر یک آشنا شوید. با کمک استابلایزر هنگامی که نوسانات جریان برق رخ می دهد هیچ‌ فشاری روی وسایل برقی وارد نخواهد شد. و دلیل این کار شدت جریان ورودی است که به هیچ وجه تغییر نمی کند.‌ اما این تغییرات اگرچه روی وسایل الکتریکی نیست. و داخل خود استابلایزر اتفاق نمی افتند. یک دستگاه محافظ برق، هر زمانی که نوسان ایجاد می شود. و با هر بار شوک الکتریکی و اختلاف جریان، جریان ورودی دستگاه ها قطع و وصل می گردد. که این قطع و وصل شدن خود تا حدودی مضر است.

 

 

تفاوت میان محافظ برق و استابلایزر

تفاوت استابلایزر با محافظ

1.دستگاه استابلایزر قادر است. تا ولتاژ ورودی برق را تا مقدار زیادی تثبیت کرده و پس از آن به داخل لوازم الکتریکی منتقل کند. با این انتقال ولتاژ عملکرد دستگاه بهتر و در نتیجه طول عمر آن افزایش پیدا می کند.‌ اگرچه عملکرد بهتر دستگاه استابلایزر راندمان لوازم برقی را تحت کنترل قرار می دهد. اما یک محافظ برق اگرچه از لوازم‌ الکتریکی محافظت می کند. ولی نسبت به این دستگاه عملکرد قوی تری ندارد.

2. از دیگر تفاوت استابلایزر با محافظ برق می توان به این مسئله اشاره کرد که در داخل استابلایزر ها قطعه ای به نام میکروکنترلر تعبیه کرده اند تا اگر استابلایزر خود نیز با اختلالی روبرو شود، برق خروجی به‌صورت اتوماتیک قطع گردد که دیگر آسیبی نیز به لوازم الکتریکی وارد نشود و این در صورتی است که محافظ از چنین قابلیتی برخوردار نمی باشد.

3.قیمت دیگر عاملی است که باعث تمایز بین این دو می شود. با توجه به مزیت ها و تکنولوژی خاصی که در این دستگاه ها وجود دارد می توان گفت استابلایزر قیمت‌ بالاتر و همچنین عمر طولانی بیشتری نسبت به محافظ برق خواهد داشت.

4.فرق بین استابلایزر با محافظ در این است که از دستگاه های محافظ نمی توان در مکان های بزرگ همچون کارخانه جات و … استفاده نمود و برای همچین فعالیت هایی حتما باید از استابلایزر استفاده کرد که توانایی خدمات رسانی به تمام مکان های کوچک و بزرگ را دارد.



:: بازدید از این مطلب : 112
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 1 مرداد 1402 | نظرات ()